Bemutatkoznak a szervezők

Archívum

Főszervezői ajánlások

2008.10.30. 15:55 sz_kata


A Születés Hete minőségbiztosításának része az egységes színvonalú rendezvények létrehozása. A szerződés részét is képező főszervezői ajánlások segítségével, Ti is pontos képet kaptok arról, hogyan szervezzetek, milyen típusú programokban, előadásokban gondolkodjatok, mi legyen az irányvonal.


Ahhoz, hogy a Születés Hete az ország bármely pontján ugyanazt jelentse az embereknek, nem csak az alapelveket kell szem előtt tartani, hanem néhány, programalakítással kapcsolatos javaslatot is:


1. A szervezők egy napot, egy hétvégét és egy teljes hetet is szervezhetnek. A programok, előadások összességét témájukban, az alábbiak szerint kell megoszatni.


40% -ban: A programsorozatnak, a várandósság, szülés, születés fizikai, pszichikai változásait, jellemzőit foglalja magában. Ide tartoznak a várandóssággal, szüléssel,  születéssel, szoptatással, babaápolással kapcsolatos lehetőségek, ismeretek bemutatása.


30% -ban:   A jelmondat tematikájával kapcsolatos, azaz a női és anyai szerepek megélése, a gyermekneveléssel, párkapcsolattal, újra munkába állással kapcsolatos témák tartoznak ide.


10%-ban:  Workshopok anyáknak. Ezek lehetnek kismamatorna, jóga, babamasszázs, intimtorna, aquanatal, stb. vagyis minden féle mozgásprogram, ami kismamáknak, anyukáknak és /vagy gyermekeiknek szól.


10%-ban: kulturális programok is kapcsolódhatnak a rendezvényhez, pl: koncert, rajzpályázat, kiállítás, jótékonysági aukció, író-olvasó találkozó, filmvetítés


5%-ban:  A programsorozat hoz kapcsolódó egészséges életmód előadások, pl homeopátia, tudatos vásárlás, egészséges életvitel, táplálkozás,környezetbarát gyermeknevelés.


5%-ban:  A Születés Hetéhez kapcsolható termékek bemutatója, ismertetése, kipróbálása (pl. hordozókendő, mosható pelenka, babakocsi, vagy a titeket szponzoráló cég bemutatója)

2. Kivitelezési ajánlások:


- Filmvetítést csak szakmailag megfelelő moderátor, beszélgetőpartner részvétele mellett támogatunk. Beszélgetőpartner vagy moderátor lehet dúla, szülésznő, mentálhigiénés szakember, pszichológus. A lényeg, hogy a nézőkben ne maradjanak kérdések, és nyíltan beszélhessenek érzéseikről, a filmben látottakról.


- Kerekasztal beszélgetések idejét 90 percben állapítsátok meg. A tapasztalatok szerint, ennyi idő kell ahhoz, hogy a beszélgetés fonala véget érjen, és a hallgatók is választ kapjanak kérdéseikre. Érdemes olyan vendégeket hívni, akik különböző aspektusból világítják meg a témát, és véleményeiket vélhetően ütköztetni fogják. A kerekasztal beszélgetésnél különösen fontos a jó moderátor jelenléte. 
 

2 komment

Címkék: archívum

A bejegyzés trackback címe:

https://szervezzunkszuleteshetefesztivalt.blog.hu/api/trackback/id/tr71740747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biddy (törölt) · http://www.meregnelkulelni.gportal.hu 2008.11.25. 11:14:28

Nagyon örülök, hogy számszerűsítettétek a programok arányát - mi eddig is így dolgoztunk, de most már tudatosan szervezhetjük a programokat :-)

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2009.01.31. 18:41:50

Hali, szóljatok, ha valamiben segitség kell. HGY-nek üdv, hamarosan esedékes egy újabb interjú, ezúttal a rádióban: startnap.com/radioq
süti beállítások módosítása