Bemutatkoznak a szervezők

Archívum

Kérdések kérések törzsszervezőinktől II. rész

2008.11.03. 10:10 Születés Hete Fesztivál 2009

Folytatjuk a szervezőktől beérkezett kérdések megválaszolását. A továbbiakban, kérünk benneteket, hogy kérdéseitek feltevésére, a problémák jelzésére használjátok a blogot.


 

 

 

Kérés: Azt gondolom, hogy a vidékiek számára a pesti találkozók nagyon megterhelőek. Szükség van ezekre a találkozókra? 

Válasz: A szerződésben két találkozón való jelenlétet várunk el tőletek. A személyes találkozót több szempontból is fontosnak tarjuk. Egyrészt, megismerhetjük egymást személyesen és a többi szervezővel is közvetlenebb kapcsolatba kerültök. Másrészt, a közös ötletelés, közös munka nem pótolható semmilyen virtuális kapcsolattal. Harmadrészt, pedig szeretnénk tudni arról, hogy hol tartotok, mit csináltok a szervezés során, és ha kell, a közös találkozó során, egymás tapasztalataiból okulva oldjuk meg a problémákat. Nagyon sok kérdés megválaszolására, megvitatására alkalmas lesz a blog, természetesen akkor, ha ti magatok is élővé teszitek. Pontosan azért hívtuk életre, hogy segítségül szolgáljon azoknak is, akik nehezen jutnak el a találkozókra. Ugyanakkor vannak a közös munkánk folyamán olyan pontok, amikor a személyes találkozó elengedhetetlen. Kérünk Benneteket, hogy használjátok a blogot, olvassatok, írjatok bele, de ha találkozóra hívunk Benneteket, vegyétek komolyan, mert annak oka van.


Kérés: Sokszor találkoztam azzal a szervezés folyamán, hogy azt hiszik, hogy a Születés Hete az otthonszülés propagálásáról szól. Szeretném, ha nem nekem kellene ezt a tévhitet eloszlatnom.
Válasz: A Születés Heték legfőbb célkitűzése évek óta az, hogy teljes körű információkat adjon a szülés előtt álló nőknek a lehetőségeikről. Nem célunk befolyásolni senkit sem abban, hogy hogyan, milyen körülmények között hozza világra a gyermekét, de az igen, hogy a kellő információk birtokában dönthessen felelősen arról, hogy ő hol érzi magát biztonságban. Ennek megfelelően a Születés Hete rendezvényein éppúgy szó esik az otthonszüléssel mint ahogy a kórházi szüléssel kapcsolatos kérdésekről is. Ezek mellett a Születés Hete programjai, előadásai ezer más témát is érintenek, hisz a várandósságról, az anyaságról, a családdá válásról, a szoptatásról, a gyermeknevelés kérdéseiről vagy éppen az anyasági támogatásokról is beszélnek a különböző szakterületek előadói.
A lényeg tehát még egyszer: a teljes körű informálás.

Kérés: Szeretném, ha a programsorozat országos ismertségét, elismertségét növelnétek. Fontos lenne a rendezvény országos jellegének kiemeltebb hangsúlyozása.
Válasz: Az országos médiában erre mindig hangsúlyt fektettünk, de fontos feladat hárul ebben rátok is. Érdemes a helyi televíziók szerkesztőit már jóval a rendezvény előtt felkeresni, és beajánlani a témát, a helyi programokat.


Kérés: Jó lenne nagyobb aktivitást elérni a védőnők részéről
Válasz: Mindent megteszünk azért, hogy ez így legyen. Október elején az ország valamennyi vezető védőnője kapott egy levelet tőlünk arról, ahogy szorosabbra szeretnénk az együttműködésünket fűzni. Arra kértük őket, hogy továbbítsák az új szervezőknek szóló pályázati felhívásunkat és felajánlottuk a személyes találkozó lehetőségét is. Ennek eredményeként már van  meghívásunk egy teljes régió védőnőinek szakmai napjára, ahol új szervezők csatlakozását is remélhetjük. Ha szükségetek van arra az információra, hogy a ti településeteken kinek küldtük el a levelet, jelezzétek.

Várjuk a többi kérdést, kérést!
 

2 komment

Címkék: archívum

A bejegyzés trackback címe:

https://szervezzunkszuleteshetefesztivalt.blog.hu/api/trackback/id/tr92746979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó Magdi 2008.12.03. 17:29:38

Szeretném megkérdezni, hogy kaptak-e már levelet a
vezető védőnők?
Debrecenbe ki kapott? Van-e a levélben visszajelzésre való kérés?
Nagyon fontosnak tartom a program országos ismertségének növelését. Óriási segítség!
Magdi

sz_kata 2008.12.04. 15:18:34

Szia Magdi!

Szeptemberben az összes vezető védőnő megkapta a felhívásunkat.Így Debrecenben 3 vezetú védőnő kapott tájékoztatást, Csáki Józsefné, Remete Sándorné és Goda Edit. Visszajelzést nem kértünk. Emőke személyesen egyeztetett Odor Andreával,ezt a megbeszélést pedig abszolút pozitívnak értékeltük.
süti beállítások módosítása