Bemutatkoznak a szervezők

Archívum

A Születés Hete Portál szerverének meghibásodása

2009.01.31. 12:40 Születés Hete Fesztivál 2009

Kedves Olvasóink, Barátaink, Kollégáink, Támogatóink!

A Születés Hete Portál szerverén 2009. január 28-án eddig ismeretlen eredetű hiba (támadás) lépett fel. Ennek következtében a szerverünk súlyosan károsodott, és félő, hogy az immár öt éve épített, gyűjtött, szeretettel és lelkesedéssel létrehozott anyagunk legnagyobb része örökre elveszett.

A szerverünk winchesterét jelenleg a Kürt nyRt. szakemberei vizsgálják, hogy kiderítsék, mi az, ami menthető. Ez a munka beletelik néhány napba. Amint bővebb információink lesznek, természetesen azonnal megosztjuk őket a Portál olvasóival is.

A hír minket is megrázott. Nehezen térünk magunkhoz, nehéz elfogadni, hogy ez a tudásbázis, mely a várandósok, kismamák tájékoztatására épült, alakult napról napra, egyszerre teljesen elpusztuljon. Ha igaz, több, mint húszezer cikk, írás, dokumentum vált semmivé egyetlen perc alatt. Köztük olyanok is, mint a WHO ajánlásának magyar fordításai, konferenciaanyagok, előadások, tanácsadóink levelei, ismeretterjesztő és tudományos cikkek, Magyarország legteljesebb dúlakereső albuma, a háborítatlan szülés mozgalmának dokumentumai, és még sorolhatnám… Mindazonáltal nem adjuk fel a reményt.

Egyszerűen nem tudjuk azt mondani, hogy vége, ennyi volt, köszönjük a részvételt. Nem tudjuk eltemetni a Születés Hete Portált, és nem is fogjuk. Nem fogjuk elengedni az információt, lehetőségeket kereső kismamák kezét! Az olyan időkben, mint a mostani, hinnünk kell ennek a kézfogásnak az erejében, még ha semmi más nem maradt is.

Ha a Sors így késztet minket megújulásra, akkor felvesszük a kesztyűt. Ehhez azonban olvasóink segítségét is szeretnénk kérni.

Hogyan tudtok segíteni? Ha van az otthoni számítógépeteken elmentve a régi Születés Hete Portálról származó írás, kérjük, küldjétek el hozzánk az adatmentes@szuleteshete.hu címre, hogy vissza tudjuk tölteni a honlapra! Régebbi szerzőinket is kérjük ugyanerre! Ha tudják, küldjék el a Születés Hete Portálnak korábbi írásaikat!

Addig is, amíg újra tudjuk indítani a Portált, a Születés Hete rendszeres látogatói megtalálnak bennünket ezen a blogon. Tudjuk, hogy ez az anyag nem ér fel a múltbélivel, de itt fogjuk újrakezdeni a munkát, s amíg az új honlap világra jön, itt fognak folyamatosan megjelenni friss cikkeink is. Mivel a Születés Hete Portál eddig is az olvasói igényeket tartotta egyik legfontosabb szervezői elvének, most is olvasóink kérdései mentén fogjuk az új anyagainkat publikálni.

Mihez kezdjek ezzel? - sóhajthatsz most, ha kérdéssel érkeztél, ha kerestél volna valamit, ha segítségre lett volna szükséged, s most válasz helyett ez a történet várt. Szeretnénk addig is segíteni, amíg szünetel a portál. Mindössze arra kérünk, hogy írd meg a kér(d)ésedet itt a blogon vagy ha személyesen szeretnéd, írj a segitunk@szuleteshete.hu címre!

Köszönjük, hogy itt vagytok, köszönjük, hogy van kivel összefognunk! Építsük fel együtt az új portált!

Szeretettel

A Születés Hete Portál stábja

10 komment

Címkék: archívum

A bejegyzés trackback címe:

https://szervezzunkszuleteshetefesztivalt.blog.hu/api/trackback/id/tr6914046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2009.01.31. 20:51:33

Lehet, hogy még nem próbáltátok, és ha nem, akkor gyorsan: google keresőbe beírni a szuleteshete.hu-t, ráklikkelni a cached verziókra, és még rengeteg anyag menthető lesz a netes kereső korábban elmentett verzióiból.

Ha már csináljátok, akkor bocs - de nem eszik ezt olyan forrón, hogy öt évnyi anyag egyik percről a másikra kampec. Sok mindent vissza lehet még szedni. Start.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2009.01.31. 20:54:57

(És szervezzétek meg az archiválást - bennem fel se merült, hogy ilyen nagyságú site ennyi értékes dokumentummal egyáltalán nem támaszkodik semmilyen backup-ra. Hűha.)

hágyé 2009.02.01. 14:57:18

Köszönjük, és mindenkinek a további ötleteket is, ha külditek őket. Ezzel sajnos az a helyzet, hogy megpróbáltuk, de a google kereső csak a cikktöredékeket hoz vissza. Az archiválással kapcsolatos hiányosságokra pedig csak most derült fény... Még vizsgáljuk, hogy történhetett, egyelőre csak annyit: bennem se merült fel.

kildikó 2009.02.02. 20:33:46

Kinek szúrta a szemét ez a fantasztikus portál? Van ötletetek?

meső 2009.02.03. 13:47:23

Még csak egy esztendeje ismerkedtem meg Veled. Megengedted, hogy írásaid fésülgessem, kijavítsam a helyesírási hibákat, helyrebillentsem a félrecsusszant stílusú mondatokat. Születéstörténeteim megosztásával magam is belekóstolhattam a publikált írás gyönyöreibe. Kollégákat kaptam magam mellé, vagyis inkább ők kaptak engem, kiket nagyon megszerettem. Ősszel ajándékként pottyant ölembe a képszerkesztés lehetősége. Szívemet-lelkemet adtam a képek gondos kiválasztásához. Hobbimmá vált munkámnak ezen része. Éppen a legújabb lapterven dolgoztunk... Küldtem volna az új, csinosra vágott képeket... Már nem volt hová tenni őket... Sírtam... Pedig én még csak egy esztendeje... Kérlek, ébredj fel, mondd, hogy csak egy rossz álom volt...! Talán, ha sokat mesélünk Róla, ha mindenki elmondja, mit jelentett neki... Talán csoda történhet... Ha másképpen nem, hát erőt és szeretet meríthetünk az újraélesztéshez, a rekonstrukcióhoz, a menthető mentéséhez... Nagyon fontos a megerősítés, az együttérzés!

rekadula 2009.02.03. 21:20:04

Nekem van pár cikkem nyomtatásban...ha nem kerülnek elő máshonnan, begépelem őket:), bár nagyon sajnálom azt a töménytelen elveszett anyagot. És a szegények bábáját...

Fentős Eszti 2009.02.03. 22:54:23

Egy nagyszerű nőtől hallottam, hogy vannak harcos nők, vannak nők, akiknek az amazon a sorsuk. Lehet, hogy a történtek azt bizonyítják, hogy ez így van. Hajrá!!!

hágyé 2009.02.04. 06:15:37

Nekem is van egy érzésem arról, hogy mit segít ez a katasztrófa (azon túl, hogy mit hátráltat). A portál, és főleg a portálon dolgozók nagyon sok új kezdeményezésnek (köztük más portáloknak is) ringatták a bölcsőjét az elmúlt 5 évben. Nem akarom sorra venni azokat a társoldalakat, akik ebben a közösségben tanulva repültek tovább, de legalább egy tucatra tehető a számuk. Lehet, hogy a mi dolgunk most már nem egyetlen hatalmas könyvtár összegyűjtése és fenntartása, hanem a meglévők támogatása (coaching), és a köztük való eligazítás segítése, vagyis egyfajta internetes dúlaság. Ahogy a Születés Hete átalakult, úgy a portál is meg kell újuljon... Még ha ilyen fájdalmas krízis árán is. Mi élünk. És tanulunk minden történésből.

panta77 2009.02.04. 12:50:15

Felháborító, hogy milyen pusztításra képesek emberek!Csakazértis mutassuk meg, hogy képesek vagyunk a romokat újjá építeni!!!!
Hajrá!!!!!!!!!

hágyé 2009.02.17. 12:07:06

@panta77: Nézd, nézzétek, mit küldött ez a drága nő, Soma, aki éveken át a Születés Hete arca volt, amikor hírét vette a portál pusztulásának. A felálláshoz nyújt segítséget... Csak két és fél perc, de készülj fel rá, nem úszod meg száraz szemmel...

Köszönjük, Drága Soma!

www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA
süti beállítások módosítása